tiistai 10. maaliskuuta 2015

Mehukone










Kotiutui meille tosiaan joulukuussa. Oon tehnyt siitä asti joka päivä vähintään kerran itse meille mehut. Kauan sitten jo oli mielessä tämä mutta se vaan jäi kunnes sain tarpeeksi informaatiota. Tara Lange on kirjoittanut e-kirjan aiheesta ja se onkin oiva käsikirja aiheen tutustumiseen. Sieltä oikeastaan näet kaiken tarvittavan.
Mehukoneitakin on nykyään markkinoilla jonkin verran, itse lähdin linjalta kokeilemisen kautta. Ja hyvin on tämä merkki toiminut. Joka päivä kuitenkin hurisee.
Kun ajattelee sellaisen pidemmän kaavan kautta, eikä minään diettinä, mehun juominen on oikeastaan vaikuttanut kaikkeen. Vireystilaan, painoon ja arkeen.
Se pitää nälkää loitolla sillä annoskoossa on suuri määrä tarvittavia kuituja ja vitamiineja.
Ja se miksi siis mehuna.
Ihan vain siksi, että ihminen tuskin tulee koko pitkän päivän aikan missään vaiheessa saamaan niin paljon vihanneksia, kuin mitä mehusta. Kukaan tuskin jaksaisi pureskella kilotolkulla selleriä,parsakaalia,inkivääriä yms raakana.
Mehu juodan nauttien.

Mulla onkin yksi resepti minkä olen useimmiten tehnyt:
(Luomu) varsiselleriä
(Luomu) omenoita
(Luomu) parsakaalia
(Luomu) inkivääriä reilu pala
(Luomu) tomaattia
(Luomu) fenkolia
(Luomu) porkkanaa

Luomua tietenkin mahdollisuuksen mukaan torjunta aineiden välttämiseksi.

Tänään tehtiin tyttären kanssa appelsiineista ja porkkanoista vitamiinipommi.
Lasten ottaminen mukaan mehun tekemiseen varmistaa sen, että hekin innostuvat.

Huomenna paistaa taas?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti